1. Anasayfa
  2. Tavuk Bölümü

Cochin Tavuğu

Cochin Tavuğu özellikleri

Cochin Tavuğu
Cochin Tavuğu
0

Cochin Tavuğu

Cochin tavuğu; Çin menşeili bir tavuk cinsidir. Dev ve Cüce Cochin olmak üzere iki çeşidi bulunan Cochin tavuğunun cüce çeşidi Pekin bantam olarak da adlandırılır. Chinese Shanghai olarak bilinen tavuk ırkına mensuptur.

Cochin Tavuğu genel özellikleri;

Cüce Cochin 180, Dev Cochin 130-150 adet /Beyaz / Açık kahve

Horoz: 5 Kilogram. Tavuk: 4 Kilogram ( Cüce Cochin Horoz: 1,5 Kilogram. Tavuk:1,2 Kilogram. )

Siyah, beyaz, sarı, kahverengi ve gümüş

Sevecen, kolay evcilleşebilen, az öterler

Yumurta verimi düşük olan Dev Cochinler, daha çok süs ve et maksatlı beslenmeye uygundur. Cochin Tavuğu ve özellikleri, bu cinsi eti dışında bir sergi hayvanı olarak kullanıma uygun hale getirmektedir.

Çin’de yetişen Cochin tavuğunun ilk türlerinin Budist rahipler tarafından gezginlere yedirilmek üzere yetiştirildikleri bilinmektedir. 19. yüzyılın ortalarında ABD ve Britanya’ya ihraç edilmiştir. Bu tavuk cinsinin popüler hale gelişi 1855 yılında yazılan Tavuk Çılgınlığı Tarihi adlı kitap ile olmuştur. Popüler olduğu dönemi anlatan kitapta anlatılanlardan, tavuğun o dönemde standartlaştırılamadığı anlaşılmaktadır.

Dev Cochin iri gövdeli, Cüce Cochin ise büyük cinsin minyatürü şeklindedir. Tüy yoğunluğu çok fazla olan Cochin cinsi tavukların bu özellikleri dolayısıyla bazı kaynaklar üretimi artırmak için genital bölgenin tüylerinin kısaltılmasını tavsiye etmektedir. Ayaklarına kadar tüyle kaplı olmaları en büyük özellikleri arasındadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Serama tavuğu

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir