1. Anasayfa
  2. Tavuk Bölümü

Cream Legbar Tavuğu

Cream Legbar Tavuğu özellikleri

Cream Legbar Tavuğu
Cream Legbar Tavuğu
0

Cream Legbar Tavuğu

Cream Legbar Tavuğu; 1931’den önce Cream Crested Legbar diye bir kuş yoktu. Bu kuşun hikayesi, iki erkeğin çalışma ve vizyonunun sonucudur: Profesör RC Punnett ve Profesör Michael Pease, İngiltere bu tür üzerinde çalışmıştır.

Profesör Punnett , Cambridge Üniversitesi Genetik Enstitüsünde Islah Programına liderlik etti . Michael Pease onunla çalıştı ve Profesör Punnett emekli olduğunda Profesör Pease onun yerini aldı. Genetik konusunda pek çok makale yazmaya devam eden ünlü bir genetikçi olan Punnett , çiftleşen yapan piliçleri kolaylaştıracak ve kusursuz hale getirecek otomatik çiftleşen tavukları üretmeye çalışıyordu.

Bu kuşları ilk önce altın renginde bir Hamburg’la birleştirmeye başladı. Sayısız geçişler ve arka geçişler izledi ve sonunda krem renkli bir kuş üretti. Profesör şimdi kremalı tavuklarda hiç görülmemiş bir renge sahipti. Bu resesif bir gen bulmakta öncü bir atılım olmuştur.

Ayrı çalışan Profesör Pease, projelerinden birinde de krem renkli ırklara rastladı. İki profesör birleşerek ortaya Cream Legbar cinsini çıkarmayı başarmışlardır.

Bugün bu tavuk cinse hala sahip olduğumuz için şanslıyız. 1970’lerde cinsin neredeyse soyu tükeniyordu. O dönemlerde yumurta satış alanları yoktu yani bir pazar yoktu zamanla bu pazar oluşunca büyük bir sorun ortadan kalkarak cinsin yayılmasına sebebiyet verdi. Sonuç olarak Cream Legbar birden popüler bir hal aldı.

Cream Legbar hafif bir kümes hayvanıdır, erkeklerde 3,5 Kg ağırlığında ve dişilerinde 2,75 kilogram ağırlığındadır. Uzun, yassı sırtlı üçgen biçimli bir gövdeye sahiptir.

6 nokta ile tek bir kırmızı tarak vardır. Kulak memeleri krem veya beyazdır. Gözler kırmızımsı koyu renklidir ve gaga renkli sarıdır. Gaga hafif bir aşağı eğriye sahiptir. Her iki cinsiyette de öne çıkmaması gereken bir tepe vardır, aksi takdirde görüşlerini engeller.

Kuşların omuzları orta derecede geniş olup, sırtları hafif eğimlidir. Erkekler kuyruklarını 45 derecede tutarlar, tavuklar biraz daha azdır. Kanatlar vücuda yakın tutulur.

Resim flickr Alınmıştır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Cochin Tavuğu

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir