1. Anasayfa
  2. Süs Güvercinleri

Bango Güvercini

Bango Güvercini
Bango Güvercini
0

Bango Güvercini soylarından çok geniş kapsamlı bir güvercin türüdür. Bu tür diğer güvercin türlerine göre daha ufak olmasıyla bilinir. Soyu, 8’inci yüzyılda Afrika’dan gelmektedirler.

Vücutları ve renkleri bir harmoni oluşturarak mükemmel uyumlu bir görüntü oluştururlar. Kafa büyük, vücut orantısına ve büyüklüğüne göre kısa kalın bir gaga yapısı vardır. Ağız geniş ve gaga toplu iğne başı görüntüsündedir. Gözler patlak ve göz çerçevesi beyazdır. Göğsünde gül bulunur. Ayaklar çıplak ve kısadır. Bango ismi, Galeba ismi verilen martılara benzediği için verilmiştir. Almanya’da KRAUSENTAUBEN İngiltere’de CORTBECKS olarak isimlendirilmişlerdir. Kırmızı, siyah, mavi, sarı renkleri vardır. Vücutları ise beyaz, kanat ve kuyrukları renklidir.

Bango Güvercin Genel özellikleri;

 

Bango güvercinleri uçuş özelliğinden çok, güzellikleri için beslenirler. Düz uçumlu olup, yüksek uçar ve kümesinden pırıltı verildiğinde hızla aşağıya dalarlar. Bu özelliğinden ötürü özellikle dönek besleyen kişiler, döneklerinin daha randımanlı dönebilmesi için mutlaka bir bango ile birlikte uçururlar. Bangolar yaklaşık, 1 yada 1.5 saat uçmaktadırlar. Kendi kümesinden kuş gösterildiğinde hemen dalışa geçer ama kesinlikle bir başkasının kümesine bu refleksi göstermezler. Kolay kolay yakalanmazlar. Döneklerse tam tersine, aşağıdan verilen her pırıltıya reflekslidirler. Bango güvercinleri genelde ılıman iklimi olan bölgelerde beslemek daha doğrudur. Soğuk bölgelerde hem sağlıklı üreyememekte, hemde sağlık problemleri ile sık sık karşılaşılmaktadır. Türkiye’de özellikle İstanbul ve İzmir’de beslenmekte olup, eskiden bir çok ilde beslenmekteydi. Aynı nesil Bulgaristan’da da beslenmekte olup, KABAK ismi ile tanımlandırılmaktadırlar. Avrupa’da ise en çok Berlin’de beslenmekte olup, orada da BERLİN BANGOSU olarak adlandırılmıştır. Bu Bangolar genelde mavi kanat olup, üzerinde siyah şeritler bulunmaktadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Selçuklu Güvercini

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir