1. Anasayfa
  2. Doğa Kuşları

Serçe kuşu

Serçe kuşu genel özellikleri

Serçe kuşu
Serçe kuşu
0

Serçe kuşu

Serçe kuşu; Ortalama 11 – 12 cm boyunda, 50 kadar türü vardır. Genellikle kahverengi, siyah ve boz renklidirler. Büyük sürüler meydana getirirler. Afrika’da pirinç tarlalarına büyük zarar veren altın serçe sarı tüy yapıları vardır. İnsanların çevresinde yaşayan evcil serçenin, sırt ve kanatları kahverengi, karın kısmı gri renktedir. Erkeklerin gerdanında siyah bir leke bulunur. Dişiler daha soluktur renktedir.

Serçe kuşları; İnsanlara yakın çevrelerde ve tarlalarda bulunur. Sürüler halinde de yaşarlar. Meyve ve böcek yiyerek beslenirler. Göçmen değildirler. Çekirdek ve ekmek artıkları da yerler.

Serçe kuşları; Ağaçlara, kovuklara, çatı altlarına derme çatma yuvalar yaparlar. Boş kırlangıç yuvalarına da yerleşirler. Dişi, kahverengi benekli 4 – 5 adet beyaz yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 11 veya 12 gün sürer. Yavrular yumurtadan çıktıktan iki hafta sonra yuvayı terk ederler. Eşler bir yaz süresince 3 yada 4 defa yavru çıkarırlar.

Avrupa, Asya ve aha çok Afrika’da büyük sürüler halinde uçarlar. Amerika ve Avustralya’ya götürülmektedirler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Ada martısı

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir