1. Anasayfa
  2. Tavuk Bölümü

Marans Tavuğu

Marans Tavuğu özellikleri

Marans Tavuğu
Marans Tavuğu
0

Marans Tavuğu

Marans Tavuğu; adını geliştirildiği bölgeden alır. 1800’lü yıllarda Fransa’nın Marans kasabasında geliştirilmiştir. Marans Tavuk ırkının tercih edilmesindeki en önemli unsur çikolota renkli yumurtalarıdır. Ayrıca güzel görünümleri ile dikkat çekerler.

Marans tavukları hem büyütülüp et için hem de yumurtacılık için yetiştirilebilecek bir ırk olarak bilinir. Bu tavuklar çeşitli renklerde olabilir. Siyah, Siyah Bakır,  Siyah kuyruklu Buff, Cuckoo, Altın Cuckoo, Buğday ve Beyaz Fransız standartlarında tanınan cinsleridir. Cuckoo ve Siyah Bakır, tüm bu ırkların en yaygın olanlarıdır.

Marans tavukları hızla büyüyen bir cinstir. Son derece güçlü ve hastalıklara dayanıklı bir tavuk ırkı olmaları sebebiyle farklı iklim bölgelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Ancak kümese kapatıldıklarında tembelleşebilir, çok kolay yağlanabilirler. Bu nedenle onları olabildiğince serbest bırakmak en iyisidir.

Marans tavukları çok cana yakın ve bakımı kolaydır. Bu ırkın horozları ve tavukları agresif değildir.

Marans Tavuğun genel özellikleri;

Marans Tavuk türleri Siyah Bakır ve Cuckoo

Anavatanı : Fransa

Yumurta Rengi : Çikolata (Koyu Kahve)

Canlı Ağırlık : 2,5 – 3 kg

Yıllık Yumura Sayısı : 150 -200

Yumurta Ağırlığı : 60 – 65 gram

Resim wikimedia alıntıdır

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir